Pablo Ponce 2021, Artist in Residence, Stichting de Vrolijkheid

Theaterproject met vluchtelingen kinderen en jongeren in KunstLab Nest Katwijk
20 Jan - 2021

Theaterproject met vluchtelingen kinderen en jongeren in KunstLab Nest Katwijk.

Ik wil kinderen als kunstenaars een podium geven door ze te beschouwen als mede-Artists in Residence in het KunstLab.Het thema is “reizen, migratie, onderweg en in beweging zijn …”

Het project wordt een gezamenlijk multidisciplinair werk met mijn collega-kunstenaars van de Vrolijkheid op basis van dit thema.

De basis van dit AiR-project bestaat uit het werken met een groep kinderen uit AZC Katwijk, vanuit de overtuiging dat “KUNST GEEN AGE HEEFT“.

Wordt de artistieke creatie bepaald door leeftijd? Bestaan er kunstenaarkinderen, puur, zonder voorafgaande artistieke opleiding?

Kinderen hebben een creatieve en expressieve kracht waarbij beperkingen alleen optreden wanneer volwassenen proberen hen te beïnvloeden en te veranderen.
Mijn ervaring met het lesgeven aan kinderen heeft me de kans gegeven om veel kunstenaarkinderen, kinderen met speciale talenten in de kunst te ontmoeten, van wie sommigen zeer zeker zijn van hun talent en creatieve capaciteit.
Ik beschouw deze kinderen als metgezellen op mijn reis, van een reis zonder grenzen, waar onze dromen gaan waarheid worden.

Share this news with friends